Partners

5Groningen is een initiatief van de Economic Board Groningen. 5Groningen werkt in het 5G Fieldlab samen met kennisinstellingen en (inter)nationale topspelers uit de telecomindustrie.

De Economic Board Groningen (EBG) wil de economische groei in Noord-Groningen aanjagen en de werkloosheid structureel terugdringen. Dit doen ze onder andere met het GROEIfonds, BuildinG en 5Groningen.

                                                                          

Agentschap Telecom: De maatschappij kan niet meer zonder telecommunicatie. Agentschap Telecom is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en onafhankelijk toezichthouder. Het agentschap zet zich in voor de beschikbaarheid en continuïteit van moderne en betrouwbare telecommunicatie in en voor Nederland.

Ericsson is een Zweedse fabrikant van telecommunicatieapparatuur. Ericsson levert infrastructuur voor alle belangrijke mobiele technologieën en modernisering van bestaande koperen leidingen voor breedbandtoepassingen.

Huawei is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) oplossingen. Gedreven door klantgerichte innovatie en open partnerships heeft Huawei een end-to-end portfolio met ICT oplossingen dat klanten competitief voordeel biedt in telecommunicatie, bedrijfsnetwerken, mobiele toestellen en cloud computing.

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Dankzij SURF beschikken studenten, docenten en onderzoekers in Nederland over de best mogelijke ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling.

Over VMware
VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament voor meer dan 500.000 klanten wereldwijd. Ga voor meer informatie naar: VMWare. 

Over Dell EMC
Dell EMC maakt onderdeel uit van Dell Technologies, en stelt organisaties in staat hun datacenter te moderniseren, automatiseren en transformeren middels een converged infrastructuur, servers, storage en databeschermingstechnologie. Dit zorgt voor een betrouwbare fundering voor bedrijven om hun IT te transformeren op basis van een hybrid cloud en hun business te transformeren met de inzet van cloud-native applicaties en big data-oplossingen. Dell EMC bedient klanten in 180 landen, inclusief 98 procent van de Fortune 500, met het meest uitgebreide en innovatieve portfolio van edge tot core tot cloud.

Het KPN-netwerk is onlosmakelijk verbonden met Nederland en zit tot in de haarvaten van het land. Zij nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door te zorgen voor de beste ICT-infrastructuur. Een netwerk dat ze met innovaties en investeringen continu onderhouden en verbeteren. KPN werkt daarom samen met de partners van 5Groningen aan de ontwikkeling van het volgende generatie netwerk 5G dat eindeloze toepassingen en mogelijkheden biedt om Nederland verder te brengen.

Vodafone is nauw betrokken bij de ontwikkeling van 5G. Vodafone is voorzitter van de NGMN (Next Generation Mobile Networks) 5G Requirements and Architecture group en aanjager van onderzoek op universiteiten. Samen met partners onderzoekt Vodafone de mogelijkheden en bereidt haar netwerken voor op de nieuwe standaard. Vodafone test en evalueert 5G technologieën en diensten, o.a. ook als partner van 5Groningen. Voor meer informatie, klik dan hier.

Kennisinstituut TNO zet zich in voor complexe, omvangrijke en domein overstijgende problematiek. TNO is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een van de oudste nog bestaande universiteiten van Nederland en een van de grootste werkgevers in de provincie Groningen. Er wordt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht dat ook wordt toegepast voor het oplossen van maatschappelijke en individuele vraagstukken.

De Hanzehogeschool Groningen is dé onderwijsinstelling die met studenten, docent-onderzoekers en partners uit de regio samenwerkt aan vraagstukken die in Noord-Groningen spelen. De Hanzehogeschool wil de professional van nu ondersteunen bij die vraagstukken en de professional van de toekomst opleiden. Hiermee verbinden ze onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk.