Wat wij als consument verwachten in 2018? Ericsson zocht het uit

14 december 2017


Het jaar 2017 is bijna ten einde en er wordt volop gekeken naar wat 2018 ons gaat brengen. Ook op het gebied van (5G) technologie staat ons naar verwachting weer een hoop te wachten. Michael Björn, die vorig jaar ook te gast was bij Let’s Gro in Groningen, doet in het Ericsson ConsumerLab onder andere onderzoek naar Consumer Trends. En deze week is het jaarlijkse rapport gepubliceerd waarin staat beschreven wat wij, als consumenten, verwachten aan ontwikkelingen in 2018.

Bron: Ericsson ConsumerLab, www.ericsson.com
Bron: Ericsson ConsumerLab, www.ericsson.com

Uit het onderzoek blijkt dat we verwachten dat, op zeer korte termijn, consumenten op een andere manier omgaan met technologie. Er zal meer directe interactie plaatsvinden tussen consument en apparaten, gefaciliteerd door het Internet of Things.

Andere verwachtingen zijn dat het gebruik van het internet maakt dat we sneller leren, maar ook sneller dingen vergeten. Dat social media steeds meer een kwestie wordt van eenzijdige communicatie in plaats van interactie te versterken. En dat we binnen een aantal jaren met virtual reality rond kunnen lopen in foto’s die we met onze smartphones hebben gemaakt!

Of deze verwachtingen ook werkelijkheid worden, dat moeten we nog maar afwachten. Maar interessant is het zeker en we zijn benieuwd of aan het einde van 2018 blijkt dat deze trends daadwerkelijk zijn ingezet of niet.

Download het volledige rapport hier en kom erachter wat we nog meer kunnen verwachten in 2018.

Michael Björn bij Let's Gro 2016
Michael Björn bij Let's Gro 2016
  • Delen: