VRiend (uit Bedum) wint 5G Innovation Challenge tijdens Telecom Insights 2019

3 december 2019

VRiend werd afgelopen week tijdens Telecom Insights 2019 tot winnaar uitgeroepen van de 5G Innovation Challenge. Project BB en DroneQuest kregen een eervolle vermelding. VRiend is een initiatief van Horus uit Bedum. DroneQuest heeft vestigingen in Eelde en de Eemshaven. 5Groningen was erbij! 

Aangenamer verblijf in het ziekenhuis

Met VRiend kan een patient in het ziekenhuis realtime interactie hebben met de buitenwereld. Met VRiend kan een patiënt virtueel het ziekenhuis verlaten. VRiend combineert drie elementen die dit mogelijk maakt. Een robotje met 360o-camera staat ergens in de buitenwereld, bijvoorbeeld bij familie thuis in de woonkamer. De patiënt in het ziekenhuis draagt een VR-bril. Een draadloze, beveiligde verbinding en een eigen streamingplatform maakt realtime interactie met beeld en geluid tussen deze twee apparaten mogelijk. 

DroneQuest

Het idee van DroneQuest is tot stand gekomen door de wens om op afstand industriële assets te inspecteren met behulp van drones. Hierdoor kunnen inspecteurs vanuit een kantoor schades of komende schade ontdekken.

5G Innovation Challenge

Telecompaper begon in september van dit jaar met de 5G Innovation Challenge, waarbij alle 5G-initiatieven werden opgeroepen deel te nemen. Na de eerste ronde werd door Telecompaper een shortlist samengesteld van acht ideeën. Een jury, bestaande uit 5G-professionals van KPN, T-Mobile, Ericsson en Deloitte, heeft uit de shortlist de drie genoemde bedrijven geselecteerd op basis van meest innovatieve en meest beloftevolle ideeën.

Als winnaar van de 5G Innovation Challenge krijgt VRiend de mogelijkheid zijn idee verder uit te werken in een lab van één van de partners. Ook mag het bedrijf naar het 4YFN-event tijdens het MWC in Barcelona om daar in het Holland Paviljoen het idee te tonen.

Marc en Rian van 5Groningen samen met Horus en DroneQuest
Marc en Rian van 5Groningen samen met Horus en DroneQuest
  • Delen: