TNO organiseert 5GSatcom seminar

7 november 2018

Op 29 en 30 oktober organiseerde TNO het 5GSatcom seminar over 5G satellietintegratie. Het seminar vond plaats in Den Haag en bracht deelnemers uit de verschillende sectoren die betrokken zijn bij 5G-satellietintegratie bij elkaar. Niet alleen de satellietcommunicatie en mobiele netwerken waren vertegenwoordigd, maar ook afgevaardigden uit de toepassingssectoren - media, logistiek en openbare veiligheid - die gebruik zullen maken van 5G-satellietintegratie. TNO is een van de partners van 5Groningen 

Tijdens het seminar werd benoemd dat er een algemeen belang is vanuit de verschillende sectoren om samen te werken. Het belangrijkste doel zou moeten zijn om oplossingen te bieden voor de vereisten van de toepassingssectoren.

Actoren in de industrie bevestigden de noodzaak van 100% dekking, veerkracht en gestandaardiseerde oplossingen; de voordelen van geïntegreerde 5G-satellietoplossingen. Maar het is nog niet duidelijk waar, wanneer en hoe ze dergelijke oplossingen kunnen krijgen. Het seminar was een geweldige stap om de verschillende actoren voor 5G-satellietintegratie rond de tafel te krijgen. Maar meer discussie zal zeker nuttig zijn. Volgend jaar, oktober 2019 wordt er weer een SatCom seminar georganiseerd.

Kijk voor meer info op www.5gsatcom.nl

  • Delen: