Test met nieuwe LTE-M IoT-technologie geslaagd bij KPN

19 december 2016

KPN heeft de afgelopen periode, als eerste operator in Europa, de nieuwe technologie LTE-M succesvol getest. KPN - partner van 5Groningen - deed de testen samen met netwerk-leverancier Ericsson (ook samenwerkingspartner van 5Groningen) en chipsetleverancier Qualcomm Technologies, Inc.

LTE-M (Machine Type Communication) is een nieuwe Internet of Things (IoT)-technologie. Naast LTE-M wordt wereldwijd getest met verschillende soorten low power connectiviteitsvormen, zoals bijvoorbeeld het LoRa-netwerk van KPN en ook NB-IoT van Vodafone en Huawei.

LoRa richt zich op IoT-toepassingen met batterijduur tot 15 jaar en snelheden tot 50 Kbps. LTE-M is met name geschikt voor toepassingen tussen 50 Kbps en 1 Mbps en een batterijduur van enkele jaren, is te lezen op de website van KPN. Typische toepassingen voor LTE-M zijn slimme meters, mobiele betaalautomaten en fleet management. Dit zijn allemaal toepassingen die wat meer data nodig hebben en nu nog gebruik maken van 2G of 3G.

KPN verwacht dat in 2017 de LTE-M modules grootschalig beschikbaar zullen komen. Lees hier het hele artikel over de test met LTE-M.

Foto: KPN.nl
Foto: KPN.nl
  • Delen: