Tender ESA en 5Groningen

12 september 2018

Heb je een goed idee voor een dienst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G- en satelliettechnologie? Dan kun je vanaf vandaag een voorstel indienen voor de tender van ESA en 5Groningen.

De initiatieven die uiteindelijk worden geselecteerd krijgen de mogelijkheid om hun idee te testen in de 5G proeftuin van 5Groningen: op het 5G Lab op de Zernike Campus of bij één van de testlocaties in het gebied. Naast toegang tot satelliet-informatie biedt ESA onder voorwaarden ook co-financiering aan pilots op het gebied van 5G en satelliet-informatie.

Organisaties uit een deel van Europa  (zie onderstaande link) worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor diensten die gebruikmaken van 5G- en satelliettechnologieën. Op de website van ESA vindt je meer informatie over de tender. 

Samenwerking ESA en 5Groningen

ESA en 5Groningen hebben besloten om samen te werken. Samen verkennen we hoe 5G en satellietinformatie elkaar kunnen aanvullen en versterken. Een flink aantal pilots van 5Groningen kan hierdoor profiteren van unieke satellietinformatie als extra functionaliteit bovenop 5G. En bedrijven uit het Europees netwerk van ESA testen in 5G proeftuinen van 5Groningen.

  • Delen: