Finale 5G Student Battle - publiek en jury verdelen prijzengeld

11 maart 2019

Je kunt je via dit formulier gratis aanmelden om de finale op zondagmiddag 24 maart bij te wonen. In het weekend van 23 en 24 maart werken studenten van het mbo, hbo en wo een weekend lang aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Tijdens de finale pitchen de zes studententeams hun ideeën. Gwen van Poorten (bekend van BNNVara) presenteert de finale en het prijzengeld van €5000 wordt verdeeld door de vakjury en het publiek! Je kunt je via dit formulier gratis aanmelden om de finale bij te wonen. 

De 5G Student Battle vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en wordt georganiseerd door 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College.

Mbo, hbo en wo in één battle
“De 5G Student Battle is een uniek event”, aldus Wim van der Pol, voorzitter van de vakjury en lid van het College van Bestuur ROC Noorderpoort. “Studenten werken aan toepassing van technologie die nog volop in ontwikkeling is. En ze doen dat in breed samengestelde teams: mbo’ers, hbo’ers en universitaire studenten zitten bij elkaar in een team. Dat klinkt simpel maar is écht opvallend en nieuw! Best raar trouwens, want als je later een baan hebt werk je ook samen met collega's die een andere opleiding hebben afgerond.“

Studententeams zijn gestart 
Elk studententeam wordt begeleid door een teamcoach afkomstig van één van de 11 partners van 5Groningen. Judith Walsweer, tweedejaars student Communication and Multimedia Design aan de Hanzehogeschool, is één van de deelnemers aan de 5G Student Battle. Met haar team is ze al volop bezig met de voorbereidingen. “De samenwerking binnen het team voelt nu al goed. Ieder teamlid heeft specifieke ervaring en kennis, onder andere op het gebied van artificial intelligence, business en ICT. Hoe we gaan winnen? We bereiden ons samen goed voor, we gaan het weekend van 23 maart flink aan de bak en we zijn ons ervan bewust dat het tijdens dat weekend toch wat anders zal lopen dan je van tevoren denkt!”

Vakjury
De vakjury bestaat uit Wim van der Pol (College van Bestuur ROC Noorderpoort), Klaas ten Have (Professor New Business & ICT, Hanzehogeschool Groningen), Johan Oostenbrink (Opleidingsmanager ICT opleidingen Alfa college), Prof. dr. ir. Bayu Jayawardhana (Professor in Mechatronics and Control of Nonlinear Systems University of Groningen).

5G = de nieuwste generatie mobiel internet
5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden.

Economic Board Groningen heeft het 5Groningen programma geïnitieerd om te onderzoeken hoe 5G nieuwe innovaties kan versnellen en creëren. 5Groningen maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet. Ondernemers en non-profit organisaties werken samen met experts uit de telecom, kennisinstellingen en overheid om toepassingen van 5G te testen.

Ben je erbij op zondagmiddag 24 maart?

Via dit formulier kun je je gratis aanmelden om de finale bij te wonen. 

Het studententeam dat een oplossing bedenkt voor 5G en Outdoor, samen met hun coach.
Het studententeam dat een oplossing bedenkt voor 5G en Outdoor, samen met hun coach.
  • Delen: