Het 5G Lab is officieel geopend!

29 juni 2017

Er wordt al een tijdje gebruik van gemaakt, maar gisteren was het eindelijk tijd voor de officiële opening van het 5G Living Lab! Eén van de drie plekken ter wereld waar nu al met 5G technieken geëxperimenteerd wordt. Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub, de nieuwe innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool. Hier gaan studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en ondernemers met elkaar samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 5G, Big Data, E-Health en Online Media.

De opening vond plaats op het terrein van EnTranCe, in de Energy Barn, direct tegenover het 5G Lab. In deze grote boerderij, belegd met tientallen zonnepanelen, werd iedereen hartelijk ontvangen door Henk Pijlman, voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen.

Emme Groot opent 5G Lab

Aan Emme Groot, voorzitter van de Economic Board Groningen, de eer om het 5G Lab te openen. Voorafgaand aan de spectaculaire opening vertelde hij hoe trots hij is op hoe we in de noorden omgaan met tegenslagen. Dat we kansen creëren door risico’s te nemen. Dat we als enige partij ter wereld in een rurale omgeving kunnen testen met de nieuwste generatie 5G technieken. Dat is toch geweldig!

Uiteraard was er voor iedereen de mogelijkheid om na afloop van de officiële opening het 5G Lab van binnen te bekijken. Daarnaast kon er gesproken worden met de onderzoekers. Ook was er de nodige media aanwezig.

Opening haalt het landelijk nieuws

De opening van het 5G Lab heeft de aandacht getrokken van veel partijen en heeft meermaals het landelijk nieuws gehaald. Peter Rake, programmamanager van 5Groningen, is de hele dag in de weer geweest met interviews voor onder andere de NOS, NPO1 en 3FM. 

Lees hier de verslaggeving van de NOS over de opening van het 5G Lab.

Beluister hier het interview met Henk Mouwe op NPO5 Omroep Max (vanaf 03:10:01).

Voorafgaand aan de opening was er al aandacht van NPO Radio1 en de Volkskrant voor het 5G Lab. Lees hier meer.

Emme Groot opent het 5G Lab!

Emme Groot opent het 5G Lab!
  • Delen: