Ontwikkelingen voor zelfrijdend vervoer in Groningen

21 december 2017


Bij het 5G Lab op de Zernike Campus zijn dit najaar de eerst testen met het zelfrijdende busje van EasyMile uitgevoerd. In het filmpje hiernaast kun je zien hoe hij rondrijdt op het EnTranCe terrein in Groningen. 5Groningen werkt voor de ontwikkeling van zelfrijdend vervoer samen met partners KPN, Huawei, Horus en de provincie Groningen.

In 2018 gaan we verder testen met een nieuwe bus, van een andere fabrikant. De provincie Groningen heeft afgelopen dinsdag een persbericht uitgegeven waarin zij aankondigt dat ze gaat samenwerken met het Franse bedrijf NAVYA op het gebied van zelfrijdend vervoer. Deze ‘Autonom Shuttle’ van NAVYA heeft meer mogelijkheden, bijvoorbeeld met betrekking tot herkenning van objecten. In 2018 gaan we ook testen met deze bus uitvoeren bij ons 5G Lab. Mooie nieuwe ontwikkelingen voor het nieuwe jaar!

Lees hier het volledig persbericht van de provincie Groningen.
Er is ook een Engelse versie van het persbericht beschikbaar.

 

Update 28 december: 

Wil je meer weten over de tests die al gedaan zijn met het zelfrijdende busje van EasyMile? Bekijk dan het tweede filmpje hiernaast. Dit is gemaakt door Liseth Medema van Horus en laat zien hoe er met het busje getest wordt op het EnTranCe terrein. 

De zelfrijdende bus van 5Groningen

De zelfrijdende bus van 5Groningen

Ontwikkeling autonoom vervoer (ism Horus)

Ontwikkeling autonoom vervoer (ism Horus)
  • Delen: