Nederland is het best voorbereid op zelfrijdende auto's

29 januari 2018


Uit internationaal onderzoek van consultancybedrijf KPMG blijkt dat Nederland van de 20 deelnemende landen het best voorbereid is op de komst van zelfrijdende auto’s. Dat meldt de NOS in een artikel op nos.nl. Bij 5Groningen zijn we heel blij met deze berichtgeving, gezien de ontwikkeling van onze pilot met de zelfrijdende bus.

In de Tweede Kamer is nu door de regering een wetsvoorstel ingediend waardoor het in de toekomst mogelijk wordt om met zelfrijdende auto’s de weg op te gaan zonder bestuurder. Enige voorwaarde hieraan is nog dat er in eerste instantie wel een bestuurder op afstand aanwezig moet zijn. Hierbij zal 5G een grote rol gaan spelen, want een snel mobiel netwerk is nodig om zonder vertraging mee te kunnen kijken naar een actuele verkeerssituatie. En om snel genoeg in te kunnen grijpen, indien nodig. Een van de pilots in de 5G proeftuin houdt zich precies daarmee bezig: kun je met realtime camera-toezicht en een remote stopknop de zelfrijdende mini-bus op afstand monitoren?

Eerder publiceerden we al een artikel en twee filmpjes die meer laten zien over de ontwikkeling van zelfrijdend vervoer in Groningen. Lees het artikel hier terug.

  • Delen: