Meld je nu aan voor de derde 5G Masterclass van Rudi Niemeijer!

13 november 2017


De eerste twee Masterclasses waren een groot succes en aan het einde van deze maand is het tijd voor de derde 5G Masterclass. Op 30 november komt Rudi Niemeijer van Testconsultancy Groep langs om te vertellen over het Internet of Things in de praktijk. Uiteraard mag een demonstratie hierbij niet ontbreken! Meld je snel aan, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

IoT in de praktijk

Niemeijer is als informaticus en elektronicus op de hoogte van de laatste stand van mobiele technieken. Hij heeft o.a. een blauwdruk voor het 5G Living Lab ontworpen en heeft de Smart Potato bedacht. In het 5G Lab komt hij vertellen over het Internet of Things, want het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert?

Tijd en plaats

De Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Om er zeker van te zijn dat we op tijd kunnen beginnen, verzoeken we bezoekers om zich om 15:45 te melden bij de receptie in het BuildinG gebouw.

Alle Masterclasses vinden plaats in het 5G Lab naast de Energy Barn op het EnTranCe terrein.
Adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per drie weken plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. Er is per keer plaats voor maximaal 15 bezoekers. Meld je dus tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

Op de agenda

Op donderdag 21 december vindt alweer de laatste 5G Masterclass van 2017 plaats. Robbert Kelder van KPN komt dan vertellen over 5G kansen voor startups.

Maar niet getreurd, in 2018 komt er weer een nieuwe serie Masterclasses! Deze maken we spoedig bekend.

  • Delen: