Ruud van Dijk vertelt over 5G en IoT bij de 5G Masterclass (volgeboekt!)

16 maart 2018


5G en het Internet of Things zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Groot supporter van de digitale transformatie en de rol van IoT en 5G daarbij is Ruud van Dijk van Vodafone. Op donderdag 5 april komt hij langs in ons 5G Lab om ons te vertellen hoe Vodafone al bezig is om de eerste elementen van deze technieken te introduceren. Specifiek zal hij met ons in gesprek gaan over Low Power Wide Area services, die ervoor gaan zorgen dat we veel meer IoT mogelijkheden kunnen gebruiken dan met de huidige gestandaardiseerde technologieën.

Update: de Masterclass van Ruud van Dijk is helemaal volgeboekt! 
Wil je langskomen bij de volgende 5G Masterclass van Jurjen Veldhuizen? Houd de website in de gaten, de inschrijving hiervoor opent spoedig... 

Ruud van Dijk is IoT Product Development Manager in het Enterprise IoT segment bij VodafoneZiggo. Hij omschrijft zichzelf als: an active advocate of the digital transformation and the role the Internet of Things and 5G will play in improving societies, cities, businesses and the lives of individuals.

5G krijgt meer en meer aandacht, er wordt zelfs al gezegd dat de eerste 5G netwerken eind 2018 mogelijk al gereed zijn. En de ontwikkeling van Internet of Things zal dus niet ver achter blijven. Zoals van Dijk het zelf omschrijft: 5G as a combination of various network layers and features, that together will deliver 5G.

Een zeer actueel onderwerp, meld je dus hiernaast aan voor een plekje in het 5G Lab op 5 april!

Tijd en plaats

De Masterclass begint om 16:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Om er zeker van te zijn dat we op tijd kunnen beginnen, verzoeken we bezoekers om zich om 15:45 te melden bij het 5G Lab.

Alle Masterclasses vinden plaats in het 5G Lab naast de EnergyBarn op het EnTranCe terrein. 
Adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.

Op de agenda

Donderdag 26 april: Jurjen Veldhuizen van Huawei komt bij ons langs. 
Donderdag 17 mei: Patrick Blankers, werkzaam bij Ericsson, komt langs. 

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per drie weken plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. Er is per keer plaats voor maximaal 15 bezoekers. Meld je dus tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

  • Delen: