Wat is de connectie tussen 5G en de Blockchain? Nikos Moustakas vertelt bij de 5G Masterclass

2 februari 2018


Het is weer tijd voor een nieuwe 5G Masterclass, met als onderwerp deze keer: 5G en Blockchain. Wat is Blockchain? Wat biedt het voor mogelijkheden? En wat is de connectie met 5G? Nikos Moustakas van KPN komt bij ons langs in het 5G Lab om hierover met ons in gesprek te gaan.

 

UPDATE: De Masterclass van 22 februari is helemaal volgeboekt! Het is niet langer mogelijk om je aan te melden. 
Op 15 maart komt Taco Kluwer van Agentschap Telecom langs voor de volgende Masterclass. Houd de website in de gaten voor meer informatie over het onderwerp en aanmelding (vanaf maandag 26 februari), of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Moustakas werkt als technisch specialist in het CTO-office van KPN. In zijn functie is hij intensief betrokken bij veel nieuwe technologische ontwikkelingen zoals 5G, Artificial Intelligence en Blockchain en hun impact in het ecosysteem van KPN. Blockchain heeft veel aandacht gekregen na de komst van Bitcoin. Zowel de academische wereld als de privésector is geïnteresseerd in o.a. haar ingebouwde functies, onveranderlijkheid, decentralisatie en veiligheid. Er wordt al geprobeerd om andere toepassingen te identificeren op basis van deze technologie en deze mainstream te maken. Ook en zeker in combinatie met 5G is dit een zeer interessante ontwikkeling.

Tijdens de Masterclass zal er ruimschoots de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en om met elkaar tot nieuwe, wellicht onverwachte, inzichten te komen. De 5G Masterclass is voor iedereen toegankelijk. 

Tijd en plaats

De Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Om er zeker van te zijn dat we op tijd kunnen beginnen, verzoeken we bezoekers om zich om 15:45 te melden bij het 5G Lab.

Alle Masterclasses vinden plaats in het 5G Lab naast de EnergyBarn op het EnTranCe terrein. 
Adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.

Op de agenda

Is de Masterclass vol? Of kun je er deze keer om een andere reden niet bij zijn? Misschien is een van de komende Masterclasses iets voor jou. 

Donderdag 15 maart komt Taco Kluwer (Agentschap Telecom) bij ons langs. 
Donderdag 5 april: Ruud van Dijk (Vodafone) komt vertellen over NB-Internet of Things en de weg naar 5G.
Donderdag 26 april: Ronald Teijken (IBM) komt langs om meer te vertellen over Watson IoT.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per drie weken plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. Er is per keer plaats voor maximaal 15 bezoekers. Meld je dus tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

  • Delen: