Mediacaster is de winnaar van EBG Pitch - de 5G editie!

20 oktober 2017


Michel Suurmeijer van het Groningse bedrijf Mediacaster ging uiteindelijk naar huis met € 13.845 en de mogelijkheid om zijn idee te testen in ons 5G Lab. Zijn idee voor slimme prullenbakken met sensoren ontving zowel de juryprijs als het grootste deel van de publieksprijs!  

De drie finalisten kregen de mogelijkheid om hun idee te presenteren aan de driekoppige jury, bestaande uit Ben Woldring, Carole Bos en Jurjen Veldhuizen, en de ruim 150 mensen in het publiek. Het publiek kon via een app vragen stellen aan de kandidaten en stemmen op het beste idee. Daarnaast was er mogelijkheid om andere vormen van hulp aan te bieden, bijvoorbeeld geld of middelen, maar ook hulp in natura was welkom. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt! Leuk voor de kandidaten, want naast een geldbedrag zijn ze ook naar huis gegaan met nieuwe contacten! 

Mediacaster won uiteindelijk het grootste deel van het geld, maar ook finalisten Vialis en Respectis kregen stemmen en kregen respectievelijk € 3.139 en € 3.016 toebedeeld door het publiek.

Dit was de tweede editie van EBG Pitch: hét pitchevent van de Economic Board Groningen. EBG Pitch biedt (toekomstige) ondernemers met een goed idee een podium. 5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Dit supersnelle internet biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden en kansen voor Internet of Things (IoT). De technologie is pas vanaf 2020 commercieel beschikbaar, maar wordt bij ons nu al volop getest in het 5G Lab. 's Werelds grootste rurale testveld voor toepassingen met 5G. 

  • Delen: