Huawei: doorbraak in ontwikkeling 5G door goedkeuring standaard voor frequenties boven de 6 GHz

28 juni 2016

Op 28 juni maakte Huawei, een van de partners van 5Groningen, het volgende nieuws bekend.

Het 3rd Generation Partnership Project (3GPP) heeft voor het eerst een standaard voor het gebruik van frequenties boven de 6 GHz voor de supersnelle 5G-verbinding vastgelegd. Dit is een doorbraak in de ontwikkeling van 5G, omdat de brede coalitie van partijen uit de sector die participeert 3GPP nu deze nieuwe standaard heeft goedgekeurd. Dit betekent dat zij deze vanaf nu ook in de ontwikkeling van hun producten en diensten kunnen gaan toepassen. Huawei heeft een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de norm door kennis, kunde en onderzoeksresultaten ter beschikking te stellen aan 3GPP.

De frequentieband van 6-100 GHz is om twee redenen zo belangrijk voor de ontwikkeling van 5G. In de eerste plaats omdat 5G veel capaciteit vraagt vanwege de hoge snelheid en hoeveelheid data. En in de tweede plaats omdat de frequenties onder de 6 GHz al voor allerlei andere toepassingen worden gebruikt. Deze combinatie maakt dat frequenties onder de 6GHz de eisen die 5G stelt mogelijk niet aankunnen. Frequenties daarboven, die nog relatief vrij zijn, kunnen dat wel. Hogefrequentietechnologie maakt zo ultrasnelle mobiele verbindingen mogelijk met een datasnelheid van 10 of zelfs 20 Gbps.

5G zal een gebruikerservaring van glasvezelsnelheid bieden en daardoor zeer geschikt zijn voor nieuwe toepassingen, zoals hotspots voor grote hoeveelheden internetverkeer, virtual reality en andere data-intensieve toepassingen zoals video. Met voldoende beschikbaarheid van frequentiebanden boven de 6 GHz, kan de standaard een solide basis leggen voor superieure mobiele verbindingsmogelijkheden en de verwezenlijking van het Internet of Things.

Over Huawei

Huawei is wereldwijd een toonaangevende leverancier op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) oplossingen. Huawei heeft als doel een beter geconnecteerde wereld te bouwen, zich te gedragen als een verantwoordelijk bedrijf, een innovatieve houding aan te nemen in de informatiemaatschappij, alsook bij te dragen als collaboratieve partner in de industrie. Gedreven door klantgerichte innovatie en open partnerships heeft Huawei een end-to-end portfolio met ICT oplossingen dat klanten competitief voordeel biedt in telecommunicatie, bedrijfsnetwerken, toestellen en cloud computing. De 170.000 werknemers van Huawei wereldwijd engageren zich om een maximumwaarde te creëren voor telecomoperatoren, bedrijven en consumenten. De innovatieve ICT-oplossingen, producten en diensten van Huawei worden in meer dan 170 landen en regio’s verkocht, waardoor het merk meer dan één derde van de wereldbevolking bedient. Huawei werd opgericht in 1987 en is een private onderneming die volledig eigendom is van de werknemers.

  • Delen: