Ericsson ontwikkelt 5G plug-ins

30 augustus 2016

Om een snelle evolutie naar 5G acces netwerken mogelijk te maken, en daarmee 5G services te kunnen leveren, is Ericsson bezig met de ontwikkeling van 5G Plug-Ins, een software gedreven innovatie die essentiële aspecten van de toekomstige 5G technologie al beschikbaar maakt voor de mobiele netwerken van vandaag.

Ericsson werkt samen met partners uit verschillende industrieën, maar ook met universiteiten en onderzoekcentra, om usecases te ontwikkelen voor 5G technologie. Dit waarborgt dat we de juiste technologie ontwikkelen voor real-world applicaties en geeft ons de mogelijkheid om onze klanten te helpen verder te innoveren.

Om 5G usecases mogelijk te maken zullen snellere netwerken nodig zijn met hogere bandbreedtes die het groeiende aantal sensoren vanuit het IoT kunnen ondersteunen, maar ook alle andere toepassingen zoals zelfrijdende bussen en operaties op afstand.

Ericsson is bezig om mobiele operators te helpen met het voorbereiden van hun LTE netwerken naar een 5G toekomst met behulp van 5G Plug-Ins. Deze software gedreven innovaties scheppen de randvoorwaarden die nodig zijn voor het toepassen van 5G concepten.

De eerste serie van 5G-Plug-Ins betreft het volgende:

  • Massive MIMO and Multi-User MIMO Plug-In: Verbetert de gebruikersvaring van de eindgebruiker en zorgt ook voor een hogere netwerk capaciteit en betere dekking. Massive MIMO combineert MIMO met het zogenoemde beamforming op geavanceerde antennes.
  • RAN Virtualization Plug-In: RAN virtualizatie zorgt voor een verbeterde netwerk efficiency en performance doordat Virtual Network Functions (VNF) worden gecentraliseerd op een gemeenschappelijk platform voor zowel 4G als 5G.
  • Intelligent Connectivity Plug-In: Intelligent connectivity verhoogt de data throughput van zowel 4G als 5G resources doordat een slimme weg door het netwerk gekozen wordt die rekening houdt met applicatie vereiste maar ook met beschikbaarheid van netwerk capaciteit.
  • Latency Reduction Plug-In: Dit verkort de tijd die nodig is om content te laden en is nodig voor typische 5G applicaties zoals slimme voertuigen. Latency reduction zorgt voor onmiddellijk netwerk toegang en ondersteunt frequente transmissies.

Understanding Ericsson 5G Plug-Ins

Understanding Ericsson 5G Plug-Ins
  • Delen: