Eerste 5G Masterclass was een groot succes!

18 oktober 2017

Het was een drukke middag gisteren in het 5G Lab. De eerste 5G Masterclass was compleet volgeboekt. Peter Rake, programma manager van 5Groningen, vertelde bezoekers hoe 5G Groningen met de toekomst verbindt. Een leerzame middag waarin niet alleen gesproken werd over de toepassingsmogelijkheden van 5G, maar waarin ook veel ruimte voor interactie was. Peter Rake vertelt dat er veel aandacht voor de nieuwe techniek is. Er was veel belangstelling vanuit verschillende werkvelden, van veiligheid tot onderwijs, van techniek tot zorg”. 5G heeft veel meer verschillende toepassingsmogelijkheden dan 4G en is daarmee relevant voor veel verschillende branches.

Ontzettend veel nieuwe toepassingsmogelijkheden

Peter trapte af met een korte uitleg over hoe 5G techniek precies werkt om vervolgens aan de hand van concrete pilotprojecten te tonen wat de mogelijkheden zijn binnen verschillende werkvelden. Voor de zorg is dat bijvoorbeeld de use case waarbij een AR-bril (augmented reality) gebruikt werd door ambulancepersoneel om met hulp van de specialist in het ziekenhuis sneller de juiste diagnose te kunnen stellen. Binnen de agrarische sector is getest met de smart potato en drones die de gewassen monitoren, toepassingsmogelijkheden die boeren helpen om landbouw effectiever en efficiënter te maken. Binnen het werkveld veiligheid is er in samenwerking met de politie getest met een 360 graden camera, waarbij de meldkamer meekijkt met de surveillance auto van politie. 

Tweede 5G Masterclass op 9 november

Dit is nog maar een greep uit de legio mogelijkheden die 5G met zich meebrengt. Nieuwsgierig over hoe deze use cases werkelijkheid kunnen worden? Kom dan naar de tweede 5G Masterclass: 5G van innovatie naar realiteit met Jan van Dongen (Ericsson) als spreker.

Schrijf je snel in, want er is maar plek voor 15 personen!

  • Delen: