De Digital Society Hub, wat is dat?

11 juli 2017

Met de opening van het 5G Lab afgelopen maand, is de eerste bouwsteen voor de Digital Society Hub (DSH) gelegd! DSH is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen en is gevestigd op het EnTranCe terrein, de proeftuin voor toegepast onderzoek naar energie en energietransitie.

De DSH is een innovatiewerkplaats en kan gezien worden als het ecosysteem voor ICT-innovatie in Noorden. Met de opening van de hub is EnTranCe doorgegroeid naar een ruimer begrip, waar behalve voor energie ook innovaties voor andere sectoren zoals bouw, zorg en ICT worden ontwikkeld. Door wereldwijd samen te werken met bedrijven en overheden wordt er buitengewoon veel nieuwe kennis opgedaan. Deze kennis leidt tot verrassende innovaties.

5G is momenteel een van de meest innovatieve onderwerpen waar binnen DSH aan gewerkt wordt! Grote internationale bedrijven zoals Ericsson, Vodafone, Huawei en KPN werken in het 5G Lab samen met kennisinstellingen zoals TNO, RUG, SURF en de Hanzehogeschool om in een vroegtijdig stadium met toepassingen te komen die relevant zijn voor de regio. 

Met de opening van DSH en het 5G Lab is de techniek nu op kleine schaal toegankelijk voor bedrijven in Noord-Nederland. Meer weten over de Digital Society Hub? Check hier het filmpje!

  • Delen: