Eerste 5G Masterclass vol

22 september 2017

Het is bijna zover, de eerste 5G Masterclass komt eraan! Een leerzaam, interactief evenement dat vanaf oktober eens per drie weken zal plaatsvinden. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden gegeven door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. Er is beperkt ruimte, dus wees er op tijd bij.

5G verbindt Groningen met de toekomst

De aftrap is voor Peter Rake, programmamanager van 5Groningen. Hij zal op dinsdag 17 oktober ingaan op hoe 5G Groningen verbindt met de toekomst. Het 5G Lab is ’s werelds eerste en enige rurale fieldlab waar getest wordt met 5G. Een uniek experiment in Noord-Groningen dat is opgezet door Economic Board Groningen, samen met topspelers uit de telecomindustrie en gerenommeerde kennisinstellingen. Het 5G Lab is een proeftuin waar onder andere geëxperimenteerd wordt met de Smart Portato, 360graden camera’s, de virtuele dokter, trilling sensoren voor aardbevingen en zelfrijdende bussen.

Deze editie is al volgeboekt, maar je kunt ons mailen voor een plekje op de reservelijst: office@ebgn.nl.

Tijd en plaats

De Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Om er zeker van te zijn dat we op tijd kunnen beginnen, verzoeken we bezoekers om zich om 15:45 te melden bij het 5G Lab.

Alle Masterclasses vinden plaats in het 5G Lab naast de EnergyBarn op het EnTranCe terrein.
Adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG),  en zal eens per drie weken plaatsvinden op een donderdagmiddag. Alleen de eerste 5G Masterclass vindt bij uitzondering plaats op een dinsdag. Er is per keer plaats voor maximaal 15 bezoekers. Meld je dus tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

Op de agenda

Ben je geïnteresseerd en wil je alvast weten welke sprekers er nog meer langskomen? De komende drie sprekers zijn al bekend! Houd onze website in de gaten voor meer informatie.
 
Donderdag 9 november:
Jan van Dongen (Ericsson) vertelt over 5G van innovatie naar realiteit.
Donderdag 30 november:
Rudi Niemeijer (TCG) vertelt over IoT in de praktijk.
Donderdag 21 december:
Robbert Kelder (KPN) vertelt over 5G kansen voor startups.

Peter Rake
Peter Rake
  • Delen: