5Groningen wordt testfaciliteit voor H2020 5G-HEART

26 juni 2019

In de loop van 2019-2020 zal 5G wereldwijd commercieel worden uitgerold. Maar hoe kan 5G-technologie de verwachting waarmaken, met name in de ondersteuning van verschillende industrieën? Om deze vraag te beantwoorden, heeft TNO het nieuwe H2020 5G-HEART-project mede geïnitieerd. 5G-HEART staat voor '5G HealthAquacultuReand Transport validation trials'. 5G-HEART zal zich richten op potentieel 5G-gebruik in de gezondheidszorg, transport- en aquacultuursector, die van vitaal belang zijn vanuit een sociaal perspectief, voor betere resultaten in de zorg, veiliger transport en een veiligere en meer duurzame voedselproductie.

De testfaciliteiten van 5Groningen, waar TNO een van de 'founding fathers' is, worden gebruikt om gebruikscasussen van gezondheidszorg en transport te valideren. In het bijzonder die met betrekking tot het leveren en verbeteren van ambulancediensten. Hoe kan 5G helpen om de situatie snel te beoordelen en de behandeling van de patiënt zo snel mogelijk te starten? In geval van nood is het cruciaal om een juiste en tijdige beslissing te nemen. De effectiviteit van de situationele beoordeling zou aanzienlijk worden verbeterd als de medisch manager of specialist over een hoogwaardige audio- / videoverbinding beschikt met het ambulancepersoneel (ter plaatse).

Trials zullen ook draaien op sites van 5G-Vinni (Oslo, Noorwegen), 5 Genesis (Surrey, VK), 5G-EVE (Athene, Griekenland), evenals in Oulu (Finland).

Kijk voor meer informatie op de website van TNO

  • Delen: