5Groningen op @North Festival, festival autonoom vervoer

30 september 2019

Op 26 september 2019 was het allereerste festival in Nederland gericht op autonoom vervoer: het @North Festival in Assen. Een uniek event waar bezoekers zélf konden ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van autonoom vervoer op de weg, het spoor, het water en in de lucht. 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, is partner van het @North Festival en zette die dag ook een aantal 5G-pilots op het gebied van autonoom vervoer in de spotlights. Zie ook het eerder verschenen nieuwsbericht over dit onderwerp. 

Het Dagblad van het Noorden publiceerde een artikel over het @North festival, waarin ook de 5G-pilots worden genoemd. Lees hier het artikel Het Noorden presenteert zichzelf in Assen als de proeftuin voor zelfrijdende auto's en zelfvliegende drones

Foto's: Richard Lamberst

5Groningen op @North Festival, festival voor autonoom vervoer

5Groningen op @North Festival, festival voor autonoom vervoer

Over @North, festival voor autonoom vervoer

De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn initiatiefnemer van @North. Noord-Nederland is het grootste ‘living lab’ van Europa voor de ontwikkeling van autonoom vervoer. In een gebied van 11.000 km² met twee miljoen inwoners worden al drie jaar lang ideeën en concepten tot werkelijkheid gemaakt. Noord-Nederland is de enige regio in Europa waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling van en getest wordt met autonoom vervoer in alle vier de modaliteiten: over de weg, per spoor, over het water en in de lucht.

  • Delen: