5Groningen bij SMC050

29 september 2016

Akkerbouwer Derk Gesink uit Mensingeweer en lid van Team Landbouw van 5Groningen is binnenkort te gast bij SMC050 in MartiniPlaza. SMC050 zijn bijeenkomsten voor professionals en bedrijven op het gebied van social media, technologische trends en digitale innovatie. De aankomende SMC050 op maandag 10 oktober staat helemaal in het teken van de boerderij van de toekomst: smart farming technologies. Gesink mag daar vertellen over 5G en precisie farming.

aGroFuture

Gesink richtte in 2014 met andere akkerbouwers en landbouwkundige Marleen Lamain (ook betrokken bij 5Groningen) de Stichting aGroFuture op. De stichting focust zicht op optimalisatie van de teelt van pootaardappelen. De ontwikkelingen in precisielandbouw gaan snel: zo gebruikte aGroFuture dit jaar al een eigen drone met multispectraal camera.

Andere gasten

Ook te gast bij SMC050 zijn die avond Detmer Wage en Wim Bos. Wage is een akkerbouwer uit Wedde die werkt met satellietnavigatie, een zelfrijdende tractor en drones. Melkveehouder Bos uit Zuidbroek gebruikt de nieuwste technologie om zijn koeien in de gaten te houden. Door automatisering en ICT op zijn bedrijf bespaart hij dagelijks 5 uur.

SMC050

Aanmelden voor SMC050 over smart farming op maandag 10 oktober is nog mogelijk (vol=vol). Kijk daarvoor op smc050.nl. De avond begint om 19.45 uur. Vanaf 19.00 uur is er tijd voor koffie en na afloop (21.30 uur) is een borrel.

  • Delen: