5G proeftuin krijgt bijdrage van Provincie Groningen

20 juni 2018

De proeftuin van 5Groningen op de Zernike Campus, waar ondernemers en non-profitorganisaties experimenteren met toepassingen via 5G-verbinding, wordt uitgebreid naar Noord-Groningen. De komst van de nieuwe testlocaties moet zorgen voor een snelle marktintroductie van 5G-toepassingen. De provincie draagt 500.000 euro bij, bovenop de EFRO-bijdrage vanuit de Europese Unie.

De 5G-proeftuin wordt uitgebreid met een aantal nieuwe testlocaties in het noorden van onze provincie, wat moet zorgen voor extra banen bij 5Groningen. Daarnaast is de verwachting dat er door de uitbreiding van de proeftuin de komende jaren zo'n 15 nieuwe bedrijven bijkomen, die gaan experimenteren met 5G-verbinding. 

De provincie draagt financieel bij vanuit Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019. Het gaat om cofinanciering, als onderdeel van een bijdrage vanuit het Operationeel Programma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), bedoeld voor vernieuwingen in het midden- en kleinbedrijf. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling uit.

 

  • Delen: