5G pas in 2020 op markt, nu al te testen in Groningen

5 juli 2017

5G is mobiel internet dat wel 100 keer zo snel is als zijn voorganger, het huidige 4G-netwerk. De technologie komt pas vanaf 2020 commercieel beschikbaar voor consumenten, maar is door de opening van het 5G Lab nu al op kleine schaal uit te proberen.

Met de opening van het lab wil 5Groningen de technologie beschikbaar stellen voor allerlei partijen die hun innovaties willen testen met de mobiele communicatie van morgen. Primair ligt de focus op (mkb-)bedrijven in Noord-Groningen, maar dit aanbod geldt ook voor andere Nederlandse en internationale bedrijven.

“Iedereen met een goed idee dat relevant is voor de regio en daarvoor gebruik wil maken van het 5G Lab is welkom!” (Peter Rake)

Via info@5Groningen.nl kan iedereen een aanvraag indienen om gebruik te maken van het Lab. Iedere aanvraag wordt serieus behandeld. Wel wordt er gekeken of het idee goed genoeg is om het met een 5G techniek uit te testen en of het relevant is voor Noord-Groningen.

Het doel van het programma is om een economische impuls te geven aan de regio. Het gebied kampt  met de problematiek van aardbevingen, maar heeft ook heel veel kansen. Met innovatieve initiatieven als 5Groningen en BuildinG hoopt EBG de bedrijvigheid aan te jagen en de regio een voortrekkersrol te geven op het gebied van technologie en innovatie.

Lees hier meer in het artikel van Economie Groningen

Economie.groningen.nl - 5G Lab

Economie.groningen.nl - 5G Lab
  • Delen: