5G Masterclass IoT in de praktijk

5 september 2018

Op donderdag 13 september komt Rudi Niemeijer van Testconsultancy Groep langs om te vertellen over het Internet of Things in de praktijk. De 5G Masterclasses worden vanaf nu georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. 

IoT in de praktijk

Niemeijer is als informaticus en elektronicus op de hoogte van de laatste stand van mobiele technieken. Hij heeft o.a. een blauwdruk voor het 5G Lab ontworpen en heeft de Smart Potato bedacht. Op 13 september komt hij ons meer vertellen over het Internet of Things. Het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert?

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint 13 september om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  

Locatie
Grote vergaderzaal in het Bestuursgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Parkeren
Het Bestuursgebouw heeft geen parkeerplaats voor bezoekers. Je kunt je auto parkeren in de openbare parkeergarages. De dichtstbijzijnde is de parkeergarage Ossenmarkt. Vanuit deze parkeergarage steek je de brug over en loop je rechtdoor de Oude Boteringestraat in. Je vindt aan de rechterzijde op nummer 44 het Bestuursgebouw (huis met de trap). Meer info over route en parkeren.

Aanmelden

Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk. 
Ga naar het aanmeldformulier om je aan te melden voor de 5G Masterclass. 

  • Delen: