Kom langs en praat met ons mee over 5G en het frequentiespectrum!

23 februari 2018


Op donderdag 15 maart komt Taco Kluwer van Agentschap Telecom langs om met ons in gesprek te gaan over 5G en het frequentiespectrum. Onlangs kreeg dit onderwerp al nationale aandacht toen Jan Paternotte er Kamervragen over stelde. Voor ons alle reden om hier verder in te duiken en meer over te horen. 

De Masterclass is alweer helemaal volgeboekt! Maar geen zorgen, vrijdag 16 maart opent de aanmelding voor de nieuwe Masterclass over Low Power Wide Area services en 5G. Houd de website in de gaten voor meer informatie! 

Frequenties vormen de belangrijkste ‘grondstof’ voor 5G. Zonder deze frequenties kunnen we niet rijden in een connected car, kunnen we geen 360 graden video streamen of miljoenen IoT devices met elkaar verbinden.

Kluwer zal ons vertellen over het hoe en waarom van deze frequenties, waar komen ze vandaag? Wat zijn de verschillen tussen frequenties voor 4G en 5G? En waarom wordt de ene frequentie geveild en is de andere (bijvoorbeeld Wifi) door iedereen gratis te gebruiken?

Benieuwd naar de antwoorden op deze (en nog veel meer) vragen? Meld je dan nu hiernaast aan!
Wacht niet te lang, want er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar. 

Tijd en plaats

De Masterclass begint om 16:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Om er zeker van te zijn dat we op tijd kunnen beginnen, verzoeken we bezoekers om zich om 15:45 te melden bij het 5G Lab.

Alle Masterclasses vinden plaats in het 5G Lab naast de EnergyBarn op het EnTranCe terrein. 
Adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.

Op de agenda

Donderdag 5 april: Ruud van Dijk (Vodafone) komt vertellen over NB-Internet of Things en de weg naar 5G.
Donderdag 26 april: Jurjen Veldhuizen van Huawei komt bij ons langs. 
Donderdag 17 mei: Patrick Blankers, werkzaam bij Ericsson, komt langs. 

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per drie weken plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. Er is per keer plaats voor maximaal 15 bezoekers. Meld je dus tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

  • Delen: