5G als basisbehoefte

9 december 2016

Draadloze communicatie is een basisbehoefte, aldus het kabinet. Dat blijkt uit de nota frequentiebeleid 2016 die minister Henk Kamp van Economische Zaken deze week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het kabinet gaat zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties voor draadloze communicatie zodat ook in de toekomst aan deze basisbehoefte kan worden voldaan.

In het voorjaar presenteert Kamp de doelstellingen, voorwaarden en momenten van uitgifte voor nieuwe vergunningen op het gebied van mobiele communicatie. Zo kunnen aanbieders van mobiele communicatie hun investeringsplannen, voor bijvoorbeeld mobiel internet via 5G, tijdig afstemmen met de overheid en afnemers. Lees meer hierover in het persbericht van het ministerie van Economische Zaken.

Marco Smit bij BNR

Naar aanleiding van het nieuws was Marco Smit, directeur van de Economic Board Groningen te gast bij BNR Nieuwsradio. Hier werd gesproken over 5Groningen en de experimenten met 5G in Noord-Groningen. Ook Jacob Groote van KPN - een van de partners van 5Groningen - was in deze uitzending te gast.

Luister de uitzending hier terug.

NOS op 3 Tech Podcast

Ook bij NOS op 3 wordt aandacht besteed aan 5G. In de Tech Podcast praten techjournalist Tim Poulus van Telecompaper, social media-redacteur van NOS op 3 Jonna ter Veer en NOS op 3-verslaggever Anic van Damme over onder meer welk verschil 5G nou echt gaat maken en hoe zo'n nieuw mobiel netwerk tot stand komt.

Luister hier naar de NOS op 3 Tech Podcast.

De nota frequentiebeleid 2016 van het ministerie van Economische Zaken
De nota frequentiebeleid 2016 van het ministerie van Economische Zaken
  • Delen: