5Groningen op Let’s Gro

5Groningen presenteert zich samen met de proeftuinen dHealth en Mining Big Data tijdens het Let’s Gro festival op 31 oktober in DOT. Laat je meenemen in de wereld van drones, virtual reality, zelfrijdende auto’s en 360 graden camera’s en beleef mee hoe innovatieve ondernemers uit deze provincie koploper worden met hun ‘smart potato’, trillingsensoren voor aardbevingen, de virtuele dokter in een ambulance en de zelfrijdende bus. Ook worden de laatste testresultaten gepresenteerd. Herman Pleij, bekend van DWDD, treedt die middag op als keynote speaker. 

Proeftuinen dHealth, 5Groningen & Mining Big Data

De proeftuinen van Groningen presenteren tijdens Let’s Gro 2019 samen de resultaten van het afgelopen jaar en kijken met je naar de toekomst. Welke rol gaat digitale gezondheidszorg spelen binnen de reguliere zorg? Hoe gaat het 5G netwerk ons leven veranderen en wat brengen kunstmatige intelligentie systemen en Data Science ons? Je krijgt het allemaal te horen van vakspecialisten maar ook van Herman Pleij. Hij zal op onnavolgbare wijze de invloed van big data op de individuele mens en zijn omgeving duiden. Wat zijn de zegeningen, dilemma’s en de uitdagingen? Wat kunnen wij leren uit het verleden? Hoe kunnen wij hier samen van leren?
 

5Groningen
5Groningen, een initiatief van Economic Board Groningen, maakt van Noord-Groningen dé proeftuin voor de nieuwste generatie mobiel internet, 5G. Ondernemers en non-profitorganisaties werken samen met experts om toepassingen van 5G te testen. Op 31 oktober kun je kennismaken met de laatste testresultaten.

DHealth Lab  
Bij Dhealth richt zich dit met name op informatie uitwisseling tussen innovatieve softwareapplicaties en Elektronische Patiëntendossiers (EPD). Hoe kunnen wij de (digitale) zorg in de toekomst innovatiever en efficiënter maken?

Mining Big Data
De Target proeftuin Mining Big Data faciliteert ondernemers met het ontwikkelen, testen en implementeren van innovatieve diensten die (Big) Data benutten in combinatie met AI en Data Science. Hoe dat werkt, wat er mogelijk is en wat het ons brengt wordt deze middag uitgelegd.

Keynote Herman Pleij

Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, is bij het grote publiek bekend van zijn optredens in DWDD. Tijdens ‘We like the Future’ zal hij nader ingaan op de invloed van big data op de individuele mens en zijn omgeving. Wat zijn de zegeningen, dilemma’s en de uitdagingen? Wat kunnen wij leren uit het verleden?

Praktische informatie

31 oktober 2019, 14:00 tot 16:00 uur. 
DOT Groningen, Vrydemalaan 2, 9713 WS Groningen

Aanmelden

Je kunt je gratis aanmelden voor dit event op de site van Let’s Gro. Ga hiervoor naar letsgro.nl/event/we-like-the-future/

  • Delen:
Terug naar overzicht