5G Masterclass - De techniek achter autonome voertuigen

Op 28 juni komt Ehetasham Tahir van robotTUNER langs in ons 5G lab. Hij neemt ons die middag mee in de technische wereld van autonome voertuigen. Tahir zal meer vertellen over de niveaus, de veiligheidsparameters en de hardware en software van autonome voertuigen. Na de masterclass ben je welkom voor een ritje in onze zelfrijdende bus!

Over de spreker

Ehetasham Tahir is chief engineer bij robotTUNER. Hij heeft gewerkt met verschillende projecten met autonome voertuigen in Nederland. Hij is gespecialiseerd in elektronica en automotive engineering, en heeft zich tijdens zijn opleiding verdiept in zelfrijdende auto's uit de VS. Hij werkte voor de provincie Gelderland aan het project WEpods en werkt nu samen met provincie Groningen om de EZ 10 & Navya-shuttlebus te testen. Tahir werkt samen met 5Groningen en KPN om de mogelijkheden te verkennen tussen een 5G-netwerk en een autonoom voertuig.

Over robotTUNER

robotTUNER is een onafhankelijke technische partner van steden, overheden en bedrijven die autonome machines implementeren. Sinds 2001 bouwt robotTUNER tools voor de beoordeling van automatische pilootsoftware en mensen. De producten en diensten moeten de kans op ongevallen aanzienlijk verkleinen.
www.robottuner.com

Tijd en plaats

De Masterclass begint om 16:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Om er zeker van te zijn dat we op tijd kunnen beginnen, verzoeken we bezoekers om zich om 15:45 te melden bij het Servicepunt van EnTranCe.  

Alle Masterclasses vinden plaats in het 5G Lab naast de EnergyBarn op het EnTranCe terrein. 
Adres: Zernikelaan 17, 9747 AJ Groningen. Gratis parkeren is mogelijk.
Meld je hiernaast aan om erbij te kunnen zijn! 

Over de 5G Masterclass

De voertaal van deze 5G Masterclass is in het Engels. 

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een project van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per drie weken plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. Er is per keer plaats voor maximaal 15 bezoekers. 

OOG TV filmt zelfrijdend busje bij 5Groningen

OOG TV filmt zelfrijdend busje bij 5Groningen
Aanmelden 5G Masterclass 28 juni
  • Delen:
Terug naar overzicht