5G Masterclass - Frequentiespectrum

Donderdag 10 januari komt Taco Kluwer van Agentschap Telecom ons meer vertellen over frequenties. Dit keer vindt de 5G Masterclass plaats op een prachtige locatie in de binnenstad van Groningen: Het Kasteel. Je kunt je via onderstaand aanmeldformulier gratis aanmelden. 

Frequenties vormen een belangrijke ‘grondstof’ voor 5G. Zonder deze frequenties kunnen we niet rijden in een connected car, kunnen we geen 360 graden video streamen of miljoenen IoT devices aansluiten. Maar waar komen deze frequenties vandaan? Wat zijn de verschillen tussen frequenties voor 4G of 5G? En waarom wordt de ene frequentie geveild en is de andere frequentie (bijvoorbeeld Wifi) door iedereen gratis te gebruiken? Benieuwd naar de antwoorden op deze (en nog veel meer) vragen? Meld je dan nu hiernaast aan. 

Over de spreker

Taco Kluwer is adviseur Innovatie en Strategie bij Agentschap Telecom. Vanuit zijn passie voor innovatie, brengt hij de rijksoverheid in beweging voor de nieuwste technologieën en trends. Op het gebied van strategie is hij daarom bezig met de taakontwikkeling van het agentschap.

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  
Locatie: Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP Groningen. 
Parkeren kan in Parkeergarage Westerhaven, op 2 min loopafstand van Het Kasteel.* In de wijk: betaald parkeren voor maximaal 2 uur. Kijk voor meer informatie over route en parkeren op de website van Het Kasteel.  

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

Op de agenda

14 februari 2019: 5G Masterclass over Hardcore 5G, door Jurjen Veldhuizen van Huawei.
4 april 2019: 5G Masterclass over IBM Watson door Ronald Teijken van IBM. 
16 mei 2019: 5G Masterclass over NB-IOT en de weg naar 5G, door Jeroen Harterink van VodafoneZiggo.  
13 juni 2019: 5G Masterclass door KPN. 

 

Aanmelden 5G Masterclass 10 januari 2019
  • Delen:
Terug naar overzicht