5G Masterclass IoT in de praktijk

Rudi Niemeijer van Testconsultancy Groep kwam op 18 september 2018 langs om te vertellen over het Internet of Things in de praktijk. Benieuwd naar komende activiteiten? Check de agenda op onze website! 

IoT in de praktijk

Niemeijer is als informaticus en elektronicus op de hoogte van de laatste stand van mobiele technieken. Hij heeft o.a. een blauwdruk voor het 5G Lab ontworpen en heeft de Smart Potato bedacht. Op 13 september komt hij ons meer vertellen over het Internet of Things. Het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert?

Tijd en plaats

De 5G Masterclass begint om 16:00 en duurt tot 18:00 uur. Inloop vanaf 15.30 uur.  

Locatie
Grote vergaderzaal in het Bestuursgebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Parkeren
Het Bestuursgebouw heeft geen parkeerplaats voor bezoekers. Je kunt je auto parkeren in de openbare parkeergarages. De dichtstbijzijnde is de parkeergarage Ossenmarkt. Vanuit deze parkeergarage steek je de brug over en loop je rechtdoor de Oude Boteringestraat in. Je vindt aan de rechterzijde op nummer 44 het Bestuursgebouw (huis met de trap). Meer info over route en parkeren.

Over de 5G Masterclass

De 5G Masterclass is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen (EBG). Het is een leerzaam, interactief evenement dat eens per maand plaatsvindt. Iedere Masterclass heeft een 5G gerelateerd onderwerp. De twee uur durende lessen worden ingeleid door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO. Daarna is er ruimte voor vragen en inhoudelijke discussie. Dit unieke evenement is gratis toegankelijk, het enige dat je hoeft te doen is je hiernaast inschrijven. De 5G Masterclasses worden georganiseerd op verschillende locaties. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plek!

Aanmelden 5G Masterclass 13 september 2018
  • Delen:
Terug naar overzicht