5G Student Battle

English click here

Op 14 en 15 maart 2020 organiseert 5Groningen, initiatief van Economic Board Groningen, samen met partners de 5G Student Battle! Dit wordt de tweede editie, na een zeer geslaagd event in maart 2019. Bekijk hier een kort beeldverslag van 2019. We nodigen studenten uit om zich aan te melden via het formulier op deze pagina. 

Wil je samen met andere studenten nadenken over oplossingen voor de toekomst? Wil je nationale en internationale topspelers uit de wereld van telecom en onderzoek ontmoeten? Meld je dan aan voor de 5G Student Battle op 14 en 15 maart 2020!

5G Student Battle - 14 en 15 maart 2020

Tijdens het weekend van 14 en 15 maart organiseren we een uniek evenement - de 5G Student Battle. Twee dagen lang werk je aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Het evenement vindt plaats in de Energy Barn in Zernike, Groningen.

5G Student Battle 2020

5G Student Battle 2020

5G = nieuwste generatie mobiel internet

5G is veel sneller dan 4G, kan veel meer data versturen, is betrouwbaarder en zorgt ook nog voor een langere batterijduur. Nieuwe toepassingen zoals virtual reality en Internet of Things worden mogelijk gemaakt door de veel grotere datasnelheden van 5G. En dankzij 5G kunnen met Internet of Things nog veel meer apparaten met elkaar worden verbonden. Lees meer over de kenmerken van 5G. 

Voor wie?

De 5G Student Battle is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in oplossingen met 5G, de gebruikerskant ervan of de techniek achter 5G. De 5G Student Battle is daarom niet alleen voor studenten met een technische opleiding, maar juist ook voor studenten die affiniteit hebben met design, het gebruik van nieuwe technieken, bedrijfskunde of ondernemerschap. Je kunt kiezen uit een van de volgende thema’s: veiligheid, mobiliteit, zorg, sport, duurzaamheid en smart city

Prijzen

Hoofdprijs
Het winnende team wint een VR-bril voor elk teamlid.

Publieksprijs van € 5.000,- 
Het publiek zal tijdens de finale van de 5G Student Battle € 5.000 verdelen onder de deelnemende teams.

Certificaat
Elke deelnemer ontvangt een officieel certificaat van deelname.

Kies een thema

Je werkt in een team aan een oplossing binnen een van de thema's (zie ook het linker menu). Op het aanmeldformulier kun je jouw voorkeur voor een bepaald thema aangeven.

Lees meer over de thema's

Praktische informatie

  • Je kunt je tot 17 januari 2020 aanmelden met behulp van het formulier op deze pagina.
  • Je kunt je individueel of samen met een andere student aanmelden. Hiermee wordt rekening gehouden wanneer de teams worden samengesteld. Let op! Degene met wie je je aanmeldt moet zichzelf ook aanmelden middels het aanmeldformulier op deze website.
  • In januari ontvang je een uitnodiging voor een selectie- en kennismakingsgesprek.
  • Kort na het gesprek hoor je of je bent geselecteerd voor de 5G Student Battle. We hebben plek voor maximaal 36 studenten.
  • De 5G Student Battle vindt plaats op 14 en 15 maart 2020!

Bekijk alle voorwaarden

Ik meld me aan voor de 5G Student Battle 2020!
  • Geef hieronder aan welke thema's jouw voorkeur hebben.